Ellen de Jongh

over Ellen

Ellen de Jongh begint in 1987 met het vrij schilderen en maakt sindsdien lyrisch abstract werk geïnspireerd door de landschappen waarin zij woont en die zij o.a. bezocht heeft in Amerika ( Grand Canyons), Lanzarote ( Caldera’s ) en Saba ( tropisch regenwoud). Dit is haar PASSION FOR NATURE. Ze heeft geëxposeerd in Sedona (V.S.) UELSEN, SOLINGEN, HINTE (D) , op de Open Art Fair, Holland Art Fair en Art Events op diverse plaatsen in Nederland en België. Ze geeft kunstonderricht aan cursisten uit heel Nederland tijdens workshops en zomercursussen.

Ellen de Jongh is geboren in Den Haag. Door het werk van haar vader heeft zij vele landen bezocht waaronder Cuba, Costa Rica , Afrika, Tunesië, Tenerife, Egypte, Thailand en Mexico. Zij verbleef ook vele jaren in Denemarken en kwam daar in aanraking met moderne kunst.

Terug in Nederland bezocht zij na de middelbare school de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunst in den Haag. In 2001 verhuisde zij naar Drenthe en had daar in een 130 jaar oude boerderijen haar atelier en “Galerie de Eshoeve”.

 

Inmiddels woont en werkt zij in het kunstminnende Vledder, waar zij nog steeds ruimte biedt aan cursisten om zich verder te ontwikkelen in de schilderkunst.

error: Content is protected !!